Cursus: Voortgezet Imkeren

Aantal plaatsen: 8
Aantal plaatsen beschikbaar: 6
Prijs: € 200,-
Start datum: 04-02-2025
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Arnhem/Velp E.O.
Contactpersoon:Annet Kerkvliet <annetkerkvliet@hotmail.com>
Cursuslocatie:Ruitenberglaan 4, 6826 CC , Arnhem
Routebeschrijving:Het adres is Het Natuurcentrum Presikhaaf Ruitenberglaan 4 Arnhem. Dit is de weg bij het station Presikhaaf. Alleen te bereiken via de laan van Presikhaaf. Voor de brug rechts of van de andere kant is dat de Wichard van Pontlaan (dan onder de brug door en meteen links). Tegenover de ingang van de boerderij is een parkeerplaats waar je de auto kwijt kan, kom je op de fiets, rij dan gewoon naar binnen en zet de fiets achter neer.
Tel:0619912425
NBV Diploma

Cursus Voortgezet Imkeren 2025

Deze cursus is een vervolg van de cursus basisimkeren, je kunt er aan deelnemen indien je een enthousiast imker bent en minimaal 2 bijenvolken gedurende 2 jaar goed hebt onderhouden. Je moet in het bezit zijn van het diploma basisimkeren of een gelijkwaardig diploma.

De cursus bestaat uit 7 theorie avonden [in Natuurcentrum Presikhaaf Arnhem] aanvang 19.30 tot 22.00 uur begin februari. De 4 praktijkdelen [op de Bijenstal “van Gastelhof” in het stadspark Angerenstein te Arnhem] deze vinden plaats in de dag uren in overleg met de cursisten. Het theoretische deel van de cursus wordt op de laatste lesavond afgesloten met een schriftelijk examen medio einde mei.

Voor het behalen van je NBV diploma moet je minimaal 80 % van de lessen aanwezig zijn. De lessen beginnen om 19.30 uur en we stoppen tegen 22.00 uur. Koffie/thee is inbegrepen bij de cursusprijs.

De inhoud van de theorielessen is:

– leefomgeving, biotoop en bijengezondheid

– biologie van de honingbij

– afleggers, zwermverhindering met geïntegreerde varroabestrijding

– kennis en verwerking van bijenproducten [o.a. economisch aspecten]

– belang van bijen voor hun omgeving

– o.a. plantbestuiving, het belang t.a.v. andere bestuivers en beginselen bloembiologie

– koninginnenteelt [algemeen]

– hoe gaan we te werk, de praktische teelt [ met alles wat hierbij komt kijken]

 

Het praktijkdeel bestaat uit hoofdzakelijk koninginnenteelt en wordt in de maand mei gehouden, dit is weersafhankelijk en wordt in overleg met de cursisten afgesproken. Koninginnenteelt wordt d.m.v. Overlarven uitgevoerd, er wordt dan met een eigen bevruchtingskast gewerkt [in overleg aanschaffen] er wordt voor teeltdoppen gezorgd je dient zelf voor teeltlatten te zorgen.

De cursusdata kunnen nog aangepast worden, dit wordt dan in overleg met de cursisten en docenten Voor meer informatie kunt U ook mailen naar opleiding@debijenstal.nl


Schrijf u in voor de cursus: Voortgezet Imkeren

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots