Cursuslocaties:

Cursus: Keurmeester Bijenproducten

Aantal plaatsen: 15
Aantal plaatsen beschikbaar: 4
Prijs: € 450,-
Start datum: 09-11-2024
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Stichting Bijkersgilde
Docent:diverse specialisten
Contactpersoon:Els Voorbij <els@franspeek.nl>
Cursuslocatie:Yumbo, Rumpsterweg 13, 3981 AK , Bunnik
Tel:0624946920

Een geweldig leuke, interessante cursus die je kennis en beoordelingsvermogen verdiept van bijenproducten.

Toelatingseisen

De cursus is alleen toegankelijk voor cursisten die de cursus Specialist Bijenproducten van het Bijkersgilde met goed gevolg hebben afgesloten.

Locatie

De cursus wordt grotendeels in Bunnik gegeven, voor 2 lessen wordt uitgeweken naar Hilversum: Bethlehemkerk, Loosdrechtseweg 263, 1215 JV.

Inhoud

A.      Module Organisatie van een keuring en rolverdeling

1.      Keuringen op afdelings/verenigings- en regionaal niveau (markten)

2.      Nationale samenwerking in verschillende regio’s, uitwisseling keurmeesters en opleidingen

3.      Begroting en vergoedingen

4.      Diverse rollen bij de keuring (onervaren/ervaren keurmeester, assistent, coördinator, organisator)

5.      Als keurmeester toepassen/volgen van het Algemeen Keuringsreglement 2018 en eventuele vervolgreglementen

6.      Groepsgewijs maken van een opzet van een keuring en indeling van een keuringslokaal

 

B.      Module Beoordelen van producten en interpreteren van resultaten

1.      De gereedschapskist van een Keurmeester Bijenproducten

2.      Keuringsklassen 1 t/m 18

3.      Tool-kit voor honingkeurmeesters; instrumenten (zelf ijken refractometers, eigen instrumenten, overige zoals reflectometer, etc.)

4.      Groepsgewijs keuren van producten in klassen 1 t/m 18

5.      Honing proeven (theorie en praktijk)

 
C.      Module Sociale vaardigheden en presentatie van resultaten

1.      Omgang met deelnemende imkers, niet-deelnemende imkers en geïnteresseerden

2.      Precedentwerking, onderlinge discussie en overleg bij meningsverschil

3.      Mogelijke vormen van keuringen (informeel, gilde-systeem, schildje, certificaat, wedstrijd)

4.      Oorkondes; administratie, logboek en keuringsverslag

5.      Hoe vertel ik het de imker: opbouwende kritiek


Schrijf u in voor de cursus: Keurmeester Bijenproducten

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots