Basiscursus

Bijenhouden. Iets voor u?

Wanneer u geïnteresseerd bent in het leven van bijen en geboeid wordt door bloemen en planten in uw eigen omgeving of van honing houdt is het houden van bijen ook voor u een hobby die u dichter tot de natuur brengt. Misschien heeft u wel eens gedacht om bijen te gaan houden? Nu bestaat de kans om het echt te gaan doen. Diverse afdelingen van de NBV organiseren een Basiscursus Bijenhouden. Het doel van de Basiscursus Bijenhouden is mensen die geïnteresseerd zijn in honingbijen te leren verantwoord met bijenvolken om te gaan en ze vakbekwaam te behandelen. 
De cursus bestaat uit een aantal theorielessen en een aantal praktijklessen met soms een excursie ingepland. De cursus wordt afgesloten met een examen waarna u het NBV-diploma krijgt overhandigd.

Gratis lidmaatschap NBV

Tijdens het jaar waarin u de cursus volgt krijgt u gratis het lidmaatschap van de NBV aangeboden, ontvangt u zes keer per jaar het blad Bijenhouden en het frequenter verschijnende digitale nieuws.

Meer informatie in
> cursus beschrijving
> cursusgids (2014)
> voorbeeld van een lesplanning


             
           

Lesboek theorie & praktijk

Lesboek theorie & praktijk

Speciaal voor de beginnende imkers hanteert de NBV haar eigen losbladig cursusboek met een theoriedeel over het het bijenvolk en imkerhandelingen en een deel dat aansluit op de praktijklessen.