Cursus: Basiscursus ImkerenVol

Aantal plaatsen: 12
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 200
Start datum: 01-02-2024
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:St. Ambrosius Veldhoven
Contactpersoon:Paul Verspaget <paulverspaget@gmail.com>
Cursuslocatie:Berkt 37, 5507 LK, Veldhoven
Routebeschrijving:De praktijklessen worden gegeven op de "Bijenberkt".
Tel:0620425168
NBV Diploma

Basiscursus bijenhouden Veldhoven - Eindhoven 2024

Welkom bij de basiscursus bijenhouden georganiseerd door de bijenhouders verenigingen van Veldhoven en Eindhoven (Ambrosius)

De basiscursus bijenhouden is bedoeld voor beginnende imkers die nog geen of weinig ervaring hebben met het houden van bijen. Na afloop ben je in staat om succesvol een bijenvolk te verzorgen. We volgen het bijenjaar van januari t/m september met theorie en praktijklessen. De theorie lessen starten in februari. Eind maart, begin april, starten de praktijklessen en die worden gegeven op de bijenstanden van de verenigingen van Veldhoven en Eindhoven, waarbij je de keuze hebt om de praktijklessen in Veldhoven óf in Eindhoven te volgen. Alle praktijklessen worden gegeven door ervaren praktijkassistenten van betreffende vereniging onder begeleiding van de bijenteeltleraar.

Theorielessen worden op dinsdagavonden gehouden en beginnen om 19.30u. Praktijklessen worden veelal op zaterdag of zondag gegeven: in Veldhoven op zaterdag en in Eindhoven op zondag. De lessen duren ongeveer 2 uur. Soms is het noodzakelijk om van dit schema af te wijken vanwege specifieke handelingen die gedaan moeten worden, vanwege ontwikkelingen in de bijenvolken of vanwege de weersomstandigheden.

In de cursus werken we met de in Nederland gebruikelijke spaarkast. We volgen de lessen uit het theorie en praktijkboek van de basiscursus.

Gedurende en op het einde van de cursus vinden ook toetsen plaats. Indien aan minimaal 80% van de lessen is deelgenomen en de toetsen met voldoende resultaat zijn afgelegd dan ontvang je het  diploma van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV).

De cursus is inclusief het theorie- en het praktijk handboek basiscursus bijenteelt uitgegeven door de NBV en koffie of thee op de cursusbijeenkomsten. Bovendien ben je een jaar lang gratis lid van de NBV en ontvang je dan het blad Bijenhouden.

Tijdens de praktijklessen moet  je zelf voor beschermende kleding zorgen.

Aanmelden voor de cursus kan hieronder op de website van de NBV.


Cursus is vol

Helaas is deze cursus volgeboekt. U kunt zich niet meer inschrijven.

Mocht u vragen en/of opmerkingen, neem contact op met de organisator.