Cursus: Basiscursus ImkerenVol

Aantal plaatsen: 16
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 250
Start datum: 06-02-2024
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Kromme Rijn, Lek en IJssel
Contactpersoon:Herman Horninge <herman@horninge.com>
Cursuslocatie:Keercamp 13, 3992 RV, Houten
Tel:06-53507834
NBV Diploma

De Basiscursus Bijenhouden 

Bij voldoende belangstelling organiseert de Bijenhoudersvereniging Kromme Rijn, Lek en IJssel jaarlijks een basiscursus Bijenhouden, bedoeld voor (aanstaande) bijenhouders of voor wie gewoon meer wil weten over bijen. Onder leiding van twee gediplomeerde leraren bijenteelt leert u op verantwoorde wijze omgaan met bijen. De cursus bestaat uit 8 theorie- en 8 praktijklessen, plus enkele lessen "Bijengezondheid" in nov/dec 2024 (zie onder). De eerste theorieles is van 19.30-22.00 uur, de overige avonden zijn van 19.30.-21.30 uur, alle op dinsdagavond. Locatie voor de theorielessen is het gebouw van de Natuur, Milieu Educatiecentrum Houten, Keercamp 13, 3992 RV, Houten. De praktijklessen (ong. 2 uur) zijn op zondag rond het middaguur in de directe omgeving van Houten/ Tull en 't Waal. Onder begeleiding verzorgen cursisten in tweetallen een bijenvolk. Naast een beoordeling van de praktijklessen wordt de cursus afgesloten met een theorie-examen (niet verplicht). Na succesvolle afronding en voldoende aanwezigheid (tenminste 80% van de theorie- en praktijklessen) wordt het landelijk erkende diploma "Basiscursus Bijenhouden" uitgereikt.

Het cursusgeld bedraagt €250,- en is inclusief de cursusmap “Basiscursus Bijenteelt” van de NBV, cursusboek Bijengezondheid, het boek "Bijenhouden, Hoe doe je dat?" (Pohl) en 1 jaar lidmaatschap van de landelijke Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV) en van onze regionale bijenhoudersvereniging Kromme Rijn, Lek en IJssel. Ook ontvangt u het NBV maandblad "Bijenhouden". 

Voor de praktijklessen dient u over beschermende kleding te beschikken, die geheel bedekkend kan zijn, of een jas met kap (± €45,-) of alleen een kap (± € 20,-). Indien u van actief bijenhouden afziet bemiddelen wij evt. bij overname van aangeschafte goederen, mits in goede staat. Een beroker maakt ook deel uit van de basisuitrusting en wordt in bruikleen verstrekt (€ 40,- borg).

Er bestaat voor deze cursus veel belangstelling, ook van buiten onze regio. In geval van overtekening van het maximum aantal deelnemers (16) zullen we toelaten op basis van woonplaats. Over toelating wordt uiterlijk 31 december 2023 beslist en deze wordt definitief na ontvangst van het lesgeld dat pas in januari 2024 overgemaakt hoeft te worden.

Neem voor nadere informatie en voor aanmelden contact op met onze cursuscoördinator Herman Horninge op e-mail herman@horninge.com mobiel 06-53507834, bereikbaar na 17.00.

Bankrek.: NL82 RABO 0311 3019 40 t.n.v. BHV Kromme Rijn Lek en IJssel te Zeist o.v.v. Basiscursus Bijenhouden 2021 + Naam. 


Cursus is vol

Helaas is deze cursus volgeboekt. U kunt zich niet meer inschrijven.

Mocht u vragen en/of opmerkingen, neem contact op met de organisator.