Cursus: Basiscursus ImkerenWachtrij

Aantal plaatsen: 6
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 225
Start datum: 01-02-2024
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Imkers van Goeree-Overflakkee
Contactpersoon:Wim van Rooijen <wimvr41@gmail.com>
Cursuslocatie:Mr. P.S.Gerbrandystraat 12, 3214XM, Zuidland
Tel (1):0181452464
Tel (2):0620390263
NBV Diploma

Wilt u Imker worden?

Dan is de basiscurus imkeren zeker iets voor u.

 

Doel.

Het doel van de basiscursus bijenhouden is om de aspirant imker te leren om verantwoord met bijenvolken om te gaan en ze vakbekwaam te behandelen.

Aan het eind van de cursus bent u in staat uw eigen volk te verzorgen!

Theorie en Praktijk

De basiscursus bestaat uit 7 theorie- en 11 praktijklessen, die gedurende het bijenseizoen worden gegeven door een gediplomeerde leraar (in mijn geval > dan 40 ervaring) en eventueel bijgestaan door een assistent.

U ontvangt een cursusboek met theorie èn praktijklessen. Daarmee u ook in jaren daarna veel profijt zult hebben. Het cursusgeld is inclusief het cursusboek. De overige atributen zoals; imkerjack,beitel,beroker,veger zijn voor eigen rekening. Die kosten zijnom en de nabij €120,00

Om voldoende  kennis van en werkervaring met de bijen te krijgen, is deelname aan alle lessen verplicht. Het theoretische gedeelte wordt afgesloten met een examen. Het praktische gedeelte met een toets, waarna u het landelijk NBV erkende diploma krijgt overhandigd.

In de loop van de praktijklessen, krijgt u in tweetallen een bijenvolk onder uw hoede, dat u samen verzorgt

Het slagen is afhankelijk van 3 items:  a. u bent minimaal 15 lessen present geweest (onder voorbehoud van overmacht)                                           b. cijfer 5,6 of hoger theorie examen                                                                                                                                 c.  cijfer 5.6 of hoger praktijk test.                                    


Voor deze cursus is een wachtrij

De cursus is helaas volgeboekt. Met het invullen van onderstaand formulier maakt u uw interesse kenbaar en wordt u toegevoegd aan de wachtrij. Als er een plaats vrijkomt krijgt de eerstvolgende persoon in de wachtrij de mogelijkheid alsnog aan de cursus deel te nemen.

Wachtrij voor de cursus: Basiscursus Imkeren

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots