Cursus: Basiscursus Imkeren

Aantal plaatsen: 24
Aantal plaatsen beschikbaar: 6
Prijs: € 300
Start datum: 31-01-2024
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Ambrosiusgilde
Contactpersoon:Arjan Kruize <secretaris@ambrosiusgilde.nl>
Cursuslocatie:Nesseweg, geen nummer, Rotterdam - Zuidplas
Routebeschrijving:De lesbijenstand van het Ambrosiusgilde ligt aan de Nesseweg, tussen Rotterdam-Ommoord en Oud Verlaat/Zevenhuizen. Parkeerruimte aanwezig.
Tel:06-28697233
NBV Diploma

Het Ambrosiusgilde is de plaatselijke vereniging van imkers voor de regio Rotterdam.

Basiscursus

Onze basiscursus is erop gericht om cursisten voldoende basiskennis en praktijkervaring op te laten doen om na afronding zelfstandig te kunnen imkeren. De cursus bestaat uit 7 theorielessen plus een herhaalles, die gegeven worden op woensdagavonden vanaf 19.30 uur in Bergschenhoek. Het praktijkgedeelte bevat 12 lessen die gegeven worden op de lesbijenstand van het Ambrosiusgilde aan de Nesseweg tussen Rotterdam-Ommoord en Oud Verlaat (metro: station Hesseplaats plus een stevige wandeling). De praktijklessen worden doorgaans gegeven op woensdagen in twee groepen: een groep vanaf 15.00 uur, de tweede vanaf 17.00 uur. De cursus wordt afgesloten met een uitgebreid schriftelijk examen waarin de theorie en de praktijk getoetst worden. Alle lessen duren gemiddeld 2 uur. Het lesrooster is vermeld in de cursusgids, die je tijdig vooraf ontvangt.

Voor het verkrijgen van het officiële NBV-diploma moet je uiteraard een voldoende halen voor het theorie-examen en minimaal 80% van de praktijklessen hebben bijgewoond met als beoordeling 'voldoende'.

Naast het bijwonen van de lessen word je geacht om tenminste drie 'tuinbeurten' mee te draaien op de bijenstand van het Ambrosiusgilde. Het belang hiervan is ondermeer het opdoen van voldoende kennis over de voor de bijen essentiële drachtplanten. De tuinploeg is tweemaal per maand aanwezig op zaterdagmorgen van 10.00 uur tot 12.00 uur. 

Ook al is de cursus aangemerkt met 'vol' of 'wachtrij', schroom niet om je toch aan te melden. De praktijk heeft geleerd dat - wanneer we eenmaal de lijst met deelnemers gaan samenstellen - er vaak alsnog wat mensen afhaken. Het kan dus dan zomaar gebeuren, dat iemand van de zoveelste plaats op de wachtlijst ineens toch mee kan doen met de cursus.

Deelname aan de basiscursus is pas definitief als het gehele cursusgeld van €300 is voldaan, hiervoor ontvang je een factuur.

 


Schrijf u in voor de cursus: Basiscursus Imkeren

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots