Cursus: Basiscursus Imkeren

Aantal plaatsen: 12
Aantal plaatsen beschikbaar: 10
Prijs: € 295,00
Start datum: 16-02-2024
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Wezep en omstreken
Contactpersoon:Harry Mouris <info@deheughte.nl>
Cursuslocatie:Zwarteweg 48, 8097 PW, Oosterwolde
Tel:0649291694
NBV Diploma

Basiscursus

De wereld van de honingbij is ongelooflijk interessant. Heb je altijd al meer willen weten over honingbijen? Ben je van plan om zelf bijen te gaan houden? Schrijf je dan in voor de basiscursus imkeren 2024!

De basiscursus bijenhouden is bedoeld voor de beginnende imker die nog geen of weinig ervaring heeft met het houden van bijen. De cursus geeft je voldoende kennis en praktische ervaring om zelf één of meer bijenvolken te verzorgen en - als het mee zit - je eigen honing te oogsten. We volgen tijdens de cursus het bijenjaar van februari t/m december met theorie en praktijklessen. We beginnen met theorie en zodra het kan steken we de handen uit de mouwen en gaan we praktisch met de bijen aan de slag. 

Theorie:

Eind januari 2024 starten we met zes theorielessen, waarin onder andere de biologie en anatomie van de honingbij worden besproken. Het zwermgedrag van de honingbij, het maken van een kunstzwerm, het inrichten van een imkerij, dracht en biodiversiteit en bijengezondheid komen ook aan bod. De lessen worden op vrijdagavonden van 19:30 tot ongeveer 22:00 uur gegeven. De theorielessen worden in het Multifunctioneel Centrum Oosterwolde (gld) gehouden.

Praktijk

Vanaf begin april volgen circa 10 praktijklessen die op vrijdagavond of zaterdagochtend worden gegeven op de eigen bijenstand van de leraar. Excursies vormen ook onderdeel van deze praktijklessen. Er wordt verwacht dat u tenminste 80% van deze praktijklessen meemaakt, dit geldt ook voor de theorielessen. De data van de praktijklessen worden nog nader bepaald.

Diplomering:

De cursus wordt afgesloten met een examen en diplomering. 

Kosten:

De kosten voor de cursus zijn €295,- en moeten uiterlijk 31 januari 2024 zijn voldaan. Deelname aan de basiscursus is pas definitief als het gehele cursusgeld is voldaan. Nadere informatie over het cursusgeld volgt na uw inschrijving.

Voldoet u niet aan deze voorwaarden, dan loopt u het risico dat u wordt uitgeschreven om plaats te maken voor meer gemotiveerde cursisten.

Voor dit inschrijfgeld krijgt het volgende:

  • Cursusmap met een theoriehandboek en een praktijkhandboek
  • Een jaar lang lidmaatschap van de NBV en het blad Bijenhouden
  • Het verkrijgen van je eerste bijenvolk (uiteraard alleen als daar behoefte aan is).

Niet inbegrepen:

  • Kosten van beschermende kleding
  • Imkersgereedschappen en materialen

Docent:

De cursus wordt verzorgd door NBV-gediplomeerd imkerleraar Harry Mouris. Harry is tevens auteur van de beginnersrubriek van het blad Bijenhouden van de NBV.

Aanmelding voor deelname aan de basiscursus kan via onderstaand aanmeldformulier. Na aanmelding ontvangt de cursist van ons een bevestiging per e-mail.

Voor nadere informatie kun je mailen naar info@deheughte.nl of bellen naar 06 49291694.

 


Schrijf u in voor de cursus: Basiscursus Imkeren

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots