Cursus: Basiscursus ImkerenVol

Aantal plaatsen: 21
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 275
Start datum: 17-12-2023
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Nijmegen E.O.
Contactpersoon:Christel Klaren <imkerijdeplankenkeet@gmail.com>
Cursuslocatie:Goffertweg 19 , 6532 AA, Nijmegen
Tel:0621211095
NBV Diploma

Welkom bij Imkerijvereniging Nijmegen en Omstreken.

Heb je altijd al meer willen weten over honingbijen? Schrijf je dan in voor de basiscursus imkeren 2024!

De basiscursus bijenhouden is bedoeld voor de beginnende imker die nog geen of weinig ervaring heeft met het houden van bijen. Na afloop ben je in staat om succesvol een bijenvolk te verzorgen. We volgen tijdens de cursus het bijenjaar van februari t/m oktober met theorie en praktijk lessen.

Op 17 december 2023 starten we met een kennismakingsbijeenkomst van de “Basiscursus Bijenhouden”. In deze kennismakingsbijeenkomst wordt de inhoud van de cursus verteld en duiken we in de geschiedenis van het imkeren.

De theorielessen worden gegeven in het gebouw van Stichting Educatieve Natuurtuin de Goffert (SENG) te Nijmegen. De praktijklessen worden gegeven in de Bijenstal “de Goffert” te Nijmegen.

Theorie:

Eind januari 2024 starten we met zes of zeven lessen, waarin onder andere de biologie en anatomie van de honingbij worden besproken. Het zwermen van de honingbij, het maken van een kunstzwerm, het inrichten van een imkerij, dracht en bijengezondheid komen ook aan bod. De lessen worden op zondagochtend om 10:00 uur gegeven.

Praktijk

Vanaf begin april volgen circa 10 praktijklessen die op zondag worden gegeven bij de bijenstal de Goffert. Er wordt verwacht dat u tenminste 80% van deze praktijklessen meemaakt, dit geldt ook voor de theorielessen.

Na het volgen van deze cursus bent je in staat een of meerdere bijenvolken het gehele jaar door, zelfstandig te verzorgen en wellicht wat honing te winnen.

Kosten voor de cursus zijn €275,-. Deelname aan de basiscursus is pas definitief als het gehele cursusgeld is voldaan. Er is ook een mogelijkheid om alleen de theorie te volgen, dit kost € 100,--.

Bij opgave voor deze cursus moet een aanbetaling worden gedaan van € 75,- . Deze aanbetaling is om te voorkomen dat mensen zich impulsief opgeven en zich later zonder afmelding terug trekken.

De betaling van het restbedrag van € 200,- moet voor de start van de theorie lessen in januari 2024 zijn betaald, pas dan is de inschrijving definitief.

Voldoet u niet aan deze voorwaarden, dan loopt u het risico dat u wordt uitgeschreven om plaats te maken voor meer gemotiveerde cursisten.

Inbegrepen in het cursusgeld :

·        Cursusmap met een theoriehandboek en een praktijkhandboek

·        Een jaar lang lidmaatschap van de NBV en het blad Bijenhouden

·        het verkrijgen van je eerste bijenvolk kan, onder voorwaarden, via de cursus.

Niet inbegrepen:

·        Kosten van beschermende kleding

·        Imkersgereedschappen en materialen

Aanmelding voor deelname aan de basiscursus kan via onderstaand aanmeldformulier. Na aanmelding ontvangt de cursist van ons een bevestiging per e-mail.

 

Voor nadere informatie kun je mailen naar imkerijdeplankenkeet@gmail.com

 

 

 


Cursus is vol

Helaas is deze cursus volgeboekt. U kunt zich niet meer inschrijven.

Mocht u vragen en/of opmerkingen, neem contact op met de organisator.