Cursus: Basiscursus Imkeren

Aantal plaatsen: 18
Aantal plaatsen beschikbaar: 9
Prijs: € 240
Start datum: 01-03-2024
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Imkersvereniging Leiden E.O.
Contactpersoon:Caspar Westelaken <leidsebijen@live.nl>
Cursuslocatie:Cronesteyn 4, 2322 LH, Leiden
Tel:0683673794
NBV Diploma

'Basiscursus Imkeren' van Imkervereniging Leiden en Omstreken.

Wil je op reis door de fascinerende wereld van bijen en leren hoe je zelf imker kunt worden? Meld je dan nu aan voor de 'Basiscursus Imkeren', aangeboden door de Imkervereniging Leiden en Omstreken. Door middel van deze uitgebreidecursus ontwikkel je een diepgaand begrip van bijen en heb je na afloop alle kennis in huis om zelf aan de slag te gaan.

 

De lessen

De lessen zijn opgedeeld in theorielessen en vijftien praktijklessen. De theorielessen vertellen in het vroege voorjaar over de levenscyclus van bijen en hun gedrag, maar ook natuurlijk de rol van de imker bij het bijenhouden. Ook is er aandacht voor bijen en hun relatie tot de omgeving en biodiversiteit.

Bij de praktijklessen ga je samen met ervaren imkers en medecursisten een bijenseizoen lang voor een volk zorgen. Je trekt een beschermend pak aan en gaat zelf 'in de bijen' werken. Zo kan je de ontwikkeling door de maanden heen zien en leren hoe je het volkje gezond houdt en hoe eventuele problemen te voorkomen. Voor een indicatie van het lesprogramma kunt u kijken op deze pagina (lesprogramma 2023): Cursussen | De imkersvereniging van Leiden (imkersleiden.nl)

 

Aanmelden

Je kan je via deze website van de NBV aanmelden voor de 'Basiscursus Imkeren'. Het cursusgeld bedraagt 240 euro, over te maken op NL26 RABO 0115 5290 12 tnv IMKERSVER. LEIDEN E.O. in Leiden. Vermeld de NAAM van de deelnemende cursist en de tekst "aanbetaling basiscursus 2024".
Het cursusgeld is inclusief:

  • Theorielessen
  • Praktijklessen
  • Examen met certificaat
  • Één jaar lidmaatschap van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging, inclusief het hard-copy verenigingsblad.
  • Één jaar lidmaatschap van de Imkersvereniging Leiden en Omstreken met maandelijkse imkeravonden en een digitaal verenigingsblad.

Imkerpak en imkergereedschap moet door de cursist zelf aangeschaft worden. Tijdens de eerste theorielessen zal hier uitleg over gegeven worden.

Let op! De registratie is pas volledig als het cursusgeld is voldaan. 

 

Afmelden

Afmelden kan tot 1 februari 2024, waarop u uw betaling teruggestort krijgt. 

 

Alle gegevens zijn onder voorbehoud: prijs, datum en lesprogramma kunnen nog wijzigen.

Hopelijk mogen we u in 2024 op de cursus en op onze vereniging verwelkomen. Mochten er vragen zijn dan kunt u altijd mailen naar leidsebijen@live.nl.


Schrijf u in voor de cursus: Basiscursus Imkeren

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots