Cursus: Basiscursus Imkeren

Aantal plaatsen: 12
Aantal plaatsen beschikbaar: 5
Prijs: € 250
Start datum: 08-01-2024
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Wageningen (DE RIJNSTREEK)
Contactpersoon:Tineke Brascamp <brascamp@brascamp.nl>
Cursuslocatie:Grintweg 273, 6704 AP, Wageningen
Routebeschrijving:Het Bijenhuis - ingang cursus links van het gebouw
Tel:0317416331
NBV Diploma

Alle aspecten van het bijenhouden, in theorie en praktijk, om zelfstandig bijen te gaan houden komen aan bod.
Bijenteeltleraar Els Voorbij start op maandag 8 januari
2024 met daarna 7 dinsdagavonden theorie in het Bijenhuis aan de Grintweg 273 in Wageningen. De lessen zijn van 8 – 10u. De laatste theorieles is op 12 maart (geen les op 27 febr. en 5 maart).
Het praktijkdeel (9-10 praktijklessen) wordt - op aanwijzing van Els - in Wageningen verzorgd door ervaren imkers van de Wageningse bijenhoudersvereniging ‘De Rijnstreek’ (
https://wageningen.bijenhouders.nl). Start omstreeks 1 april, meest op zaterdag. Ook ’s avonds kan er wel eens een les zijn, afhankelijk van het weer en altijd in overleg. Precieze data zijn daardoor pas kort tevoren bekend. De meeste praktijklessen zijn rondom de zwermtijd, in mei en juni. De laatste praktijkles valt in augustus.
Regelmatig bijwonen van de lessen is een van de voorwaarden voor het diploma!

Bij opgave betaalt men uiterlijk 15 december 2023 het cursusgeld: €250, dat is inclusief boek (ad €25). Wacht op de factuur.

Bij overtekening hebben aanmeldingen uit Wageningen en directe omgeving voorrang. Mocht je je aanmelden maar verder weg wonen, houd daar dan rekening mee en geef je eventueel ook in een andere plaats op. 

Met een groepsapp is er veel onderling contact en uitwisseling van ervaringen. In de zwermtijd ben je onmiddellijk op de hoogte van een zwermmelding, en kan je er mogelijk bij zijn.
Aanbevolen wordt in je eerste seizoen al een bijenvolkje te gaan houden. Krijg je zo de smaak te pakken, dan kan je het jaar daarop al meedoen met een cursus Voortgezet imkeren!


Schrijf u in voor de cursus: Basiscursus Imkeren

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots