Cursus: Basiscursus ImkerenWachtrij

Aantal plaatsen: 16
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 250,-
Start datum: 04-02-2025
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Kromme Rijn, Lek en IJssel
Contactpersoon:Herman Horninge <herman@horninge.com>
Cursuslocatie:Keercamp 13, Houten
Tel:06-53507834
NBV Diploma

De Basiscursus Imkeren 2025

Bij voldoende belangstelling organiseert de Bijenhoudersvereniging Kromme Rijn, Lek en IJssel jaarlijks een basiscursus bijenhouden, bedoeld voor (aanstaande) bijenhouders of voor wie gewoon meer wil weten over bijen. Onder leiding van twee gediplomeerde Leraren Imkeren leert u op verantwoorde wijze omgaan met bijen. De cursus bestaat uit 8 theorie- en 8-12 praktijklessen, plus enkele lessen "Bijengezondheid" in nov./dec. 2025 (zie onder).

De eerste theorieles is van 19.30-22.00 uur, de overige avonden zijn van 20.00-22.00 uur, allen waarschijnlijk op dinsdagavond. Locatie voor de theorielessen is het gebouw van de "Natuur milieu Educatie, Keercamp 13, 3992 RV  Houten. De praktijklessen (ong. 2 uur) zijn op zondag rond het middaguur in de directe omgeving van Vianen/Houten. Onder begeleiding verzorgen cursisten in tweetallen een bijenvolk. Naast een beoordeling van de praktijklessen wordt de cursus afgesloten met een theorie-examen (niet verplicht). Na succesvolle afronding en voldoende aanwezigheid (tenminste 80% van de theorie- en praktijklessen) wordt het landelijk erkende diploma "Basiscursus Imkeren" uitgereikt.

Het cursusgeld bedraagt €250,- en is inclusief de cursusmap “Basiscursus Imkeren” van de NBV, Cursusboek Bijengezondheid, één jaar lidmaatschap van de landelijke Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) én van onze regionale bijenhoudersvereniging Kromme Rijn, Lek en IJssel. Ook ontvangt u het NBV maandblad "Bijenhouden". Het boek "Bijenhouden, Hoe doe je dat?" (van F. Pohl) is een aanbevolen naslagwerk.

Voor de praktijklessen dient u over beschermende kleding te beschikken, die geheel bedekkend kan zijn, of een jas met kap (± €45,-) of alleen een kap (± € 20,-). Indien u van actief bijenhouden afziet bemiddelen wij evt. bij overname van aangeschafte goederen, mits in goede staat. Een beroker maakt ook deel uit van de basisuitrusting en wordt in bruikleen verstrekt (€ 40,- borg).

Er bestaat voor deze cursus veel belangstelling, ook van buiten onze regio. In geval van overtekening van het maximum aantal deelnemers (16) zullen we toelaten op basis van woonplaats. Over toelating wordt uiterlijk 31 december 2024 beslist en deze wordt definitief na ontvangst van het lesgeld.

Neem voor nadere informatie en voor het aanmelden contact op met onze cursuscoördinator Herman Horninge, herman@horninge.com, 06-53507834 (bereikbaar na 17.00u).

Bankrek.: NL82 RABO 0311 3019 40 t.n.v. BHV Kromme Rijn Lek en IJssel te Zeist o.v.v. Basiscursus Imkeren 2025 + naam.


Voor deze cursus is een wachtrij

De cursus is helaas volgeboekt. Met het invullen van onderstaand formulier maakt u uw interesse kenbaar en wordt u toegevoegd aan de wachtrij. Als er een plaats vrijkomt krijgt de eerstvolgende persoon in de wachtrij de mogelijkheid alsnog aan de cursus deel te nemen.

Wachtrij voor de cursus: Basiscursus Imkeren

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots