Cursus: Basiscursus ImkerenVol

Aantal plaatsen: 12
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 245.00
Start datum: 13-01-2024
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Imkervereniging Horst & omstreken
Contactpersoon:Jacques Bielen <zoemhukske@zoemhukske.nl>
Cursuslocatie:Kasteellaan 3, 5961 BW, Horst a/d Maas
Tel:0651277632
NBV Diploma

Het doel van deze BASISCURSUS is plezier krijgen in het houden en verzorgen van Bijen en het maken van een goede leefomgeving.

Deze cursus bestaat uit een 7 tal theorielessen plus een 12 tal praktijklessen en wordt gegeven door een NBV gecertificeerd bijenteelt lerares, conform de syllabus die uitgereikt wordt in de eerste les.

Tussentijds worden er toetsen gegeven om je vorderingen bij te houden. Aan het eind volgt een herhalingsles plus een eindtoets. De diplomauitreiking is op de Ambrosiusviering half december.

De praktijklessen lopen parallel met de ontwikkeling van het volk van het voorjaar tot in de winterperiode.

Besproken worden: o.a. de biologie van de honingbij, voedsel en dracht, de jaarcyclus van het volk, de voorjaarsinspectie, kunstraat, zwermcontrole, kunstzwermen, honingslingereninwinteren en varroa (ziekte) bestrijding.

De cursusleider en de cursist maken zo mogelijk gebruik van een mentor of een imker uit de buurt die de helpende hand kan bieden bij vragen buiten de les om. Handig is met de deelnemers een app groep op te richten om onderling wetenswaardigheden uit te kunnen wisselen. De praktijk lestijden zijn voornamelijk op Zaterdagmiddagen.

Doel van de cursus, lesopbouw en lestijden plus wat aan te schaffen als basisuitrusting komt in de eerste les uitgebreid ter sprake !

Het eerste jaar is de deelnemer lid van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging en ontvangt het vakblad "Bijenhouden".

Tevens is men lid van imkervereniging Horst en omstreken en wordt uitgenodigd bij het bijwonen van lezingen of andere activiteiten.

Inschrijving uitsluitend via de NBV site. Ga naar "cursussen", zoek de basiscursus, dan de lokatie Horst a/d Maas, vul het formulier volledig in en druk op "verzend".  De registratie is dan compleet en de secretaris van de vereniging ontvangt alle benodigde gegevens. Deze gegevens worden NIET met derden gedeeld.

Namens bestuur en cursus leider...veel plezier met het Bijenhouden.

 


Cursus is vol

Helaas is deze cursus volgeboekt. U kunt zich niet meer inschrijven.

Mocht u vragen en/of opmerkingen, neem contact op met de organisator.