Cursus: Basiscursus Imkeren

Aantal plaatsen: 8
Aantal plaatsen beschikbaar: 5
Prijs: € 200
Start datum: 01-02-2024
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Eindhoven - St.Ambrosius
Contactpersoon:Anke van Gestel <anke@blokmeubel.nl>
Cursuslocatie:Loostraat 9, 5641 JR, Eindhoven
Routebeschrijving:Theorielessen worden gegeven samen met afdeling Veldhoven, Berkt 37, 5507 LK Veldhoven. Praktijklessen worden gegeven in de bijentuin van st. Ambrosius aan de Loostraat, achter 'De Collse Waterlelie' in Eindhoven
Tel:0624634028
NBV Diploma

Basiscursus imkeren Eindhoven - Veldhoven 2024

De basiscursus imkeren is voor iedereen met interesse in het houden van bijen en belangstelling voor natuur in het algemeen. Na het behalen van het diploma ben je in staat om succesvol een (eigen) bijenvolk te verzorgen. 

Theorielessen worden gehouden bij St. Ambrosius Veldhoven, op dinsdagavond om 19.30. De theorielessen starten op 7 februari.

Praktijklessen vinden in het weekend plaats in de bijentuin van St. Ambrosius Eindhoven, een mooie, groene en rustgevende locatie. De lessen worden gegeven door 3 ervaren praktijkbegeleiders die een groep van maximaal 8 cursisten begeleiden. Heel kleinschalig, je krijgt dus echt de kans om tijdens de praktijklessen zelf in de bijenkasten te werken en de theorielessen in de praktijk te brengen. Als enige cursuslocatie in Eindhoven krijg je bij St. Ambrosius je eigen bijenvolk en een standplaats in de gezamelijke bijentuin, om de eerste tijd samen met ervaren imkers de fijne kneepjes van het bijenhouden onder de knie te krijgen.

Praktijklessen starten eind maart en duren ongeveer 2 uur. Soms is het noodzakelijk om van het schema af te wijken vanwege specifieke handelingen die gedaan moeten worden, vanwege ontwikkelingen in de bijenvolken of vanwege de weersomstandigheden.

In oktober, na het doorlopen van de theorie- en praktijklessen, vindt de eindtoets plaats. Indien aan minimaal 80% van de lessen is deelgenomen en de toets met voldoende resultaat is afgelegd dan ontvang je het diploma Basiscursus Imkeren van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV).

Bij aanvang krijg je het theorie- en het praktijk handboek Basiscursus Bijenteelt uitgegeven door de NBV. Er is koffie, thee en een hoop gezelligheid tijdens de cursusbijeenkomsten. Bovendien ben je een jaar lang gratis lid van de NBV en ontvang je het blad Bijenhouden.

Tijdens de praktijklessen moet je zelf voor beschermende kleding zorgen.

Voor het aanmelden voor de cursus zie hieronder het aanmeldformulier.


Schrijf u in voor de cursus: Basiscursus Imkeren

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots