Cursus: Basiscursus ImkerenVol

Aantal plaatsen: 9
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 350
Start datum: 20-10-2023
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Kinderboerderij de Woid
Contactpersoon:Miriam Hoorenman <M_hoorenman@hotmail.com>
Cursuslocatie:Koperslager 9A, 1625 AH, Hoorn
Tel:0654318774
NBV Diploma

De basiscursus imkeren is bedoeld voor degenen die willen leren hoe je bijen op een verantwoorde manier kunt houden of alleen meer willen leren over bijen in het algemeen.

Je gaat in een kleine groep leren over de levenscyclus van bijen, vanaf het begin tot het einde. Het werk dat zij doen, wat zij ervoor nodig hebben, verschillende soorten bijenkasten en korven. Je leert over drachtplanten die belangrijk zijn voor bijen, over je eigen omgeving, de ziektes die ze op kunnen lopen en de handelingen die je als imker verricht om het bijenvolk zo gezond mogelijk te houden.

De cursus bestaat uit 5 theorielessen, die op vrijdagavond gegeven worden en uit 10 praktijklessen, die op zaterdagmiddag zullen zijn.
Tijdens de theorielessen krijg je alle informatie aangeboden met ondersteuning van beeldmateriaal en de cursusmap, die je krijgt op de eerste avond, zodat je al het een en ander weet voordat je zelf met de bijenvolken aan het werk gaat.
Tijdens de praktijklessen ga je echt kennismaken met de bijenvolken en ervaren hoe het is om je kennis toe te passen onder begeleiding van ervaren imkers. Hiervoor heb je dan de basisuitrusting aangeschaft, waarover je hebt geleerd in de theorielessen.
Tijdens de praktijklessen zullen we eveneens kunstzwermen maken en je krijgt de gelegenheid om 1 van de kunstzwermen aan het einde van de cursus aan te schaffen, zodat je gelijk het geleerde in de praktijk toe kunt passen het volgende jaar met je eigen bijenvolk.

De basiscursus wordt afgesloten met een toets, waarna je, bij voldoende resultaat, je diploma imkeren van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging (NBV) in ontvangst kunt nemen. Tevens ben je het eerste jaar direct gratis lid van de NBV en ontvang je het blad “Bijenhouden” 6x per jaar.

Even op een rijtje:

  • 5 theorielessen inclusief lesmateriaal

  • 10 praktijklessen onder begeleiding

  • Zelf werken in de bijenkasten

  • Mogelijkheid tot aanschaf bijenvolk

  • Gratis lidmaatschap van de NBV

  • Diploma imkeren van de NBV


Cursus is vol

Helaas is deze cursus volgeboekt. U kunt zich niet meer inschrijven.

Mocht u vragen en/of opmerkingen, neem contact op met de organisator.