Cursus: Basiscursus ImkerenWachtrij

Aantal plaatsen: 12
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 250
Start datum: 27-02-2024
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Apeldoorn -UGCHELEN
Contactpersoon:Gijs Voerman <basiscursus@imkers-apeldoorn-ugchelen.nl>
Cursuslocatie:Ravelijn 55, 7325 NT, Apeldoorn
Tel:055-5330146
NBV Diploma

Begin jouw avontuur met bijen!

Ben je gefascineerd door het gezoem in de tuin? Heb je je ooit afgevraagd hoe honing gemaakt wordt? Zou je wel eens willen ervaren hoe het is om in een bijenvolk te werken? Dan is imkeren wellicht iets voor jou!

De imkersverening Apeldoorn-Ugchelen (NBV) nodigt je uit voor een unieke kans om de wonderlijke wereld van de honingbij van dichtbij te beleven. Georganiseerd vanuit onze lokale vereniging, biedt deze basiscursus je een mooie start als imker.

Wat kun je verwachten?

Theorielessen: Er zullen 6 theorielessen worden gegeven waarin we onder andere ingaan op de biologie van de bij, levenscyclus, bijengezondheid enz.

Praktijklessen: Er zullen zo’n 10 praktijklessen worden gegeven waarbij je zelf met een aantal medecursisten in een bijenvolk gaat werken. We volgen daarbij het bijenseizoen zodat je de bijbehorende praktijkervaring kunt opdoen.  

Examen: Als je dat wil, kun je aan het eind van de cursus een examen doen waarbij je een als je slaagt een officieel NBV diploma krijgt.

Lesmateriaal: Bij de cursus zit het losbladerige cursusboek (“Basiscursus Imkeren”) inbegrepen. Benodigdheden voor de praktijkles zijn niet inbegrepen (imkerpak, kastbeitel, eventueel beroker enz). Wat precies nodig is zal tijdens de theorielessen worden besproken.

Bijenvolkje: Ook bij de cursus inbegrepen de optie om een klein bijenvolkje te krijgen (bij voldoende beschikbaarheid en exclusief kast). Deze kun je laten uitgroeien tot volwaardig volk.

In het jaar dat je de cursus volgt ben je gratis lid van de NBV en krijg je ook het vakblad “Bijenhouden”, en natuurlijk ben je tijdens dit jaar ook welkom op de verenigingsavonden van onze vereniging. 

De planning van de cursus is hier te vinden. De data zijn onder voorbehoud, het weer kan a.o. invloed hebben. 

Heb je eventueel nog vragen over de cursus dan kun je die hier stellen.

Of je nu een nieuwe hobby zoekt, of simpelweg meer wilt leren over deze fascinerende insecten, deze cursus zal je voorzien van de kennis en vaardigheden om een zelfverzekerde beginnende imker te worden.

Schrijf je in voor de cursus en begin een nieuw avontuur!
Aanmelden kan via NBV site of via de imkers-apeldoorn-ugchelen.nlinschrijving op volgorde van aanmelding.

 

Voor deze cursus is een wachtrij

De cursus is helaas volgeboekt. Met het invullen van onderstaand formulier maakt u uw interesse kenbaar en wordt u toegevoegd aan de wachtrij. Als er een plaats vrijkomt krijgt de eerstvolgende persoon in de wachtrij de mogelijkheid alsnog aan de cursus deel te nemen.

Wachtrij voor de cursus: Basiscursus Imkeren

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots