Cursus: Basiscursus ImkerenWachtrij

Aantal plaatsen: 16
Aantal plaatsen beschikbaar: 0
Prijs: € 275,--
Start datum: 23-03-2024
Direct naar aanmeldformulier
Contactgegevens
Afdeling:Ruinen e.o.
Contactpersoon:Roel Broekman <roel.l.broekman@gmail.com>
Cursuslocatie:dorpsstraat 65, 7933 pb, Pesse
Routebeschrijving:A 28 afslag Pesse, rijd de bebouwde kom van Pesse binnen en tegenover de Fa. Wemmen aan de rechterhand vindt u de locatie, het terrein naast de Fa. Wemmenhove doet dienst als parkeer terrein.
Tel:0631249274
NBV Diploma

Basiscursus 2024

Deze basiscursus wordt in Pesse georganiseerd en de meeste cursisten komen uit een groot gebied rondom Pesse uit geheel Zuidwest en Midden Drenthe.

De theorie voor deze cursus volgt het programma van de onderwijscommissie van de Nederlandse Bijenhouders vereniging en is sinds 2022 online.  De resultaten hiervan zijn dermate positief dat wij besloten hebben dit de standaard te laten zijn.

De gang van zaken is het volgende:

U krijgt na betaling van het cursusbedrag de inloggegevens en hebt dan toegang tot het lesprogramma en kunt meteen beginnen met de studie.

Voordelen:

- U kunt de leerstof in eigen tempo bestuderen: 10 onderdelen met in totaal 45 lessen

- Na elke les een korte toets waarbij 80% van de vragen goed moet beantwoord zijn, hierna kunt    u naar  de volgende les.

- Als alle lessen afgerond zijn is er een afsluitende toets, als deze voldoende is bent u klaar voor de praktijk.

- U kunt een vol jaar inloggen op de cursus en alles doornemen: filmpjes van imkerhandelingen, extra info etc.

Hier na beginnen de praktijklessen, want bijenhouden is veel meer dan de theorie kennen. Belangrijk is u goed op de praktijk voor te bereiden door de stof die in de les aan de orde komt nog weer goed door te nemen.

Ook is het belangrijk u aan te sluiten bij een imkervereniging in Drenthe zodat u een netwerk krijgt waar u met eventuele vragen, begeleiding etc. terug kunt vallen. In Zuidwest en Midden Drenthe zij verschillende vereniging: Hoogeveen Meppel, De Wijk, Ruinen en Beilen. U kunt bij de cursusleiding aangeven waar u lid wilt worden, wij geven de gegevens door naar de NBV in Ede die de ledenadministratie verzorgt. Het cursusjaar 2024 bent u gratis lid van de afdeling en de locale vereniging, u heb dan dezelfde rechten als betalende leden. 

De locale vereniging is u behulpzaam bij het verkrijgen van uw eerste volkje gaande weg de cursus, ook kunt u gebruik maken van een jaarlijks aanbod van de Vereniging van Carnicaimkers.

Verder is er voordat de praktijk begint een fysieke kennismaking op de praktijklocatie en wordt er een bezoek aan een imkervakhandel gepland om de nodige materialen aan te schaffen als b.v. beschermende kleding en andere noodzakelijke spullen.

Ook wordt er een whatsapp groep gestart waar men onderling contact kan hebben, ook met de organisatie voor eventuele vragen en/of opmerkingen.

Daarnaast zullen er een aantal zoomsessies zijn waarin de theorie ook besproken gaat worden en waarbij in gegaan wordt op eventuele vragen.

U ontvangt ruim op tijd voordat de praktijk begint een overzicht van de cursusdagen; altijd op de zaterdagmiddag en één keer op een vrijdagavond. Dit overzicht is onder voorbehoud omdat de bijen zich niet aan onze regels houden, soms moet er worden afgeweken in verband met de weersomstandigheden.

Mochten er vragen zijn: schroom niet om contact op te nemen met de organisator.

Roel Broekman 06 31249274

 


Voor deze cursus is een wachtrij

De cursus is helaas volgeboekt. Met het invullen van onderstaand formulier maakt u uw interesse kenbaar en wordt u toegevoegd aan de wachtrij. Als er een plaats vrijkomt krijgt de eerstvolgende persoon in de wachtrij de mogelijkheid alsnog aan de cursus deel te nemen.

Wachtrij voor de cursus: Basiscursus Imkeren

Elke deelnemer moet zich apart aanmelden.
Van welke afdeling wilt u lid worden? Keuze is niet verplicht voor cursusdeelname.
(dd-mm-jjjj)
Vink onderstaand controlevakje aan tegen spamrobots